کارآزمایی تصادفی دوسوکور کنترل شده با دارونما بر روی اثربخشی و ایمنی دانه های کاهو (.Lactuca sativa L) بر بی خوابی مرتبط با بارداری
Zohreh Safari Pour, Ayda Hosseinkhani, Nasrin Asadi, Hadi Raeisi Shahraki, Homeira Vafaei, Maryam Kasraeian, Khadije Bazrafshan, Azam Faraji
چکیده:
ارتباط قومی دارویی: شواهد محدودی در مورد نقش داروهای گیاهی و سنتی در بی خوابی مرتبط با بارداری وجود دارد. اسناد و مدارک موجود در طب سنتی ایرانی به گیاهان زیادی اشاره دارد که میتوانستند خوابآور باشند و زنان باردار از آنها استفاده میکردند. در ایران، گیاهفروشیهای محلی همچنان این گیاهان را برای درمان بیخوابی در اختیار زنان باردار قرار میدهند. یکی از این گیاهان گیاهی دانههای کاهو (Lactuca sativa L.) است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات دانه کاهو بر زنان باردار برای درمان بی خوابی بود.
مواد و روش ها: در یک کارآزمایی بالینی تصادفی آینده نگر، 100 زن باردار درون خوابی 20 تا 45 ساله برای دریافت کپسول های حاوی 1000 میلی گرم دانه کاهو یا دارونما روزانه به مدت دو هفته تعیین شدند. پیامد اصلی کیفیت خواب بود که با استفاده از شاخص کیفیت خواب پیتسبورگ (PSQI) اندازهگیری شد.
یافته ها: هر گروه شامل 50 شرکت کننده بود. بهبود نمره PSQI در بیمارانی که دانه کاهو دریافت میکردند، به طور قابلتوجهی بیشتر از بیماران دریافتکننده دارونما بود. تجزیه و تحلیل رگرسیون خطی نشان داد که پس از کنترل سایر متغیرها، میانگین نمره خواب گروه آزمایش به طور معنیداری کمتر از گروه دارونما بود.(0/03 =p)
نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه نشان میدهد که دانه کاهو بیخوابی در دوران بارداری را کاهش میدهد و به عنوان یک درمان طبیعی بیخطر برای درمان بیخوابی مرتبط با بارداری توصیه میشود.
Abstract:
Ethnopharmacological relevance: There is limited evidence about the role of herbal and traditional medicine in pregnancy-related insomnia. Extant documents on traditional Persian medicine refer to many plants which could induce sleep and which were used by pregnant women. In Iran, local herbal shops continue to provide these herbs to pregnant women to treat insomnia. One such herb isLactuca sativa L. The aim of this study was to evaluate the effects of lettuce seed on pregnant women for the treatment of insomnia.
Methods and materials: In a prospective randomized clinical trial, 100 pregnant women with insomnia aged 20-45 years were assigned to receive capsule containing 1000 mg of lettuce seed or aplacebo daily for two weeks. The main outcome was the quality of sleep, which was measured usingthe Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI).
Results: Each group contained 50 participants. An improvement in the PSQI score was significantly greater in patients receiving lettuce seed than those receiving the placebo. Linear regression analysis showed that, after controlling for the other variables, the average sleep score of the experimental group was significantly lower than for the placebo group (p = 0.03).
Conclusions: The findings of this study suggest that lettuce seed decreased insomnia during pregnancy and could be recommended as a safe natural remedy for treatment of pregnancy related insomnia.