,

ماسک لطیف

ماسک لطیف فرآورده ای برگرفته از طب سنتی ایران است که از ترکیب آرد نخود ، شنبلیله (Triogonella foenum-graceum) ، انزروت و آرد جو به روش علمی تهیه و فرموله شده است.

ترکیبات مهم:

 فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها، آلکالوئیدها و  فنول ها از ترکیبات مهم موجود در این فرآورده هستند.

موارد مصرف:

ضدجوش، برطرف کننده لک های تیره پوست

آثار فارماکولوژی و مکانیسم اثر:

مطالعات جدید حاکی از آن است که فیتواسترول های موجود در نخود دارای اثرات ضد زخم، ضد باکتری، ضد قارچ، ضد تومور و ضد التهاب است. شنبلیله نیز با خواص آنتی اکسیدان، ضد التهاب و ضدقارچ خود اثرات مفیدی بر پوست دارد. .  نخود با نام حمص در منابع طب سنتی دارای طبیعت گرم و خشک است و به طور کلی پاک کننده اعضا و بازکننده انسداد کبد و طحال و کلیه است. همچنین برای رفع زردی رخسار، خارش و بی حسی اعضا و تقویت مو توصیه شده است. شنبلیله نیز دارای طبیعت گرم و خشک و با رطوبت فضلیه، منضج، ملین و محلل است. اثرات مفید آن در امراض پوستی، رفع جوش های چرکی و نیکویی رنگ رخسار در منابع طب سنتی ذکر شده است.

نحوه و مقدار مصرف فرآورده:

شب ها مقدار کافی از ماسک لطیف را با آبلیمو و صبح ها با شیر مخلوط کرده و با ضخامت 2 تا 3 میلی متر روی پوست صورت قرار دهید. (توجه شود که قوام ماسک باید مانند لوسیون باشد.) حدود 8 دقیقه روی پوست بماند. (تا زمانی که هنوز رطوبت کافی دارد و به راحتی شسته می شود.) سپس به خوبی بشویید.

 

عوارض جانبی:

مصرف زیاد ممکن است سبب بروز خشکی در پوست شود.

منع مصرف و احتیاط های لازم:

– فقط به صورت موضعی مصرف شود.

– در صورت بروز حساسیت مصرف قطع و با پزشک مشورت شود.

مصرف در دوران بارداری و شیردهی:

مصرف این فرآورده در این دوران منعی ندارد.

شرایط نگهداری:

در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری شود.

دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

بسته بندی:

قوطی پلمپ 70 گرمی  .

منابع:

  1. عقیلی خراسانی، محمدحسین. مخزن الادویه. تحقیق و تصحیح شمس اردکانی. تهران: راه کمال 1388. صفحه 341 و 335.
  2. K. Jukanti. Nutritional quality and health benefits of chickpea (Cicer arietinum L.): a review. British Journal of Nutrition (2012), 108, S11–S26.
  3. Pascale Goupy et al. Antioxidant composition and activity of barley (Hordeum vulgare) and malt extracts and of isolated phenolic compounds. J Sci Food Agric 79:1625-1634 (1999).
  4. Ahmadiani et al. Anti-inflammatory and antipyretic effects of Trigonella foenumgraecum leaves extract in the rat. Journal of Ethnopharmacology 75 (2001) 283–286.
سبد خرید
پیمایش به بالا