آثار فارماکولوژی و مکانیسم اثر:
بر اساس مستندات طب سنتی ایران، شنبلیله دارای طبیعت گرم و خشك است و برخی از خواص آن عبارتند از: منضج ، ملین ، محلل ، مدر بول و حیض ، جهت امراض بارده ، سوءالقنیه ، استسقا ، سرفه بارد ، ورم طحال ، درد كمر و جگر و رحم و برودت مثانه .
شیرین بیان نیز دارای طبیعت گرم و مایل به خشکی است و برخی از خواص آن عبارتند از: منضّج اخلاط غليظة مركّبه ، مسكّن تشنگي ، مدرّ بول و حيض ، مسهل رطوبات ، غاسل اعضاي باطني ، مقوّي اعصاب ، محلّل رياح ، جهت اقسام سعال ، ربو ، تنقيه ی سينه و شش و جگر ، التهاب معده ، سوزش و خشونت سينه و حلق و امراض دماغي. همچنین دارچین دارای طبیعت گرم و خشک، بغایت ملطف ، مفتح ، مفرح نفس ، منضج عفونت اخلاط ، تریاق سموم حیوانی ، نباتی و معدنی ، حافظ قوّتهای نفسانی ، حیوانی و طبیعی و جالی باصره ، محلل ریاح و مواد بارده ، مجفف رطوبات دماغی و نزلات بارده رطبه و امراض بارده دماغیه و تصفیه صوت كه از بلغم غلیظ باشد نافع ذکر شده است.
در مطالعات جدید اثراتی چون ضد التهاب، آنتی اکسیدان، محافظ کبد و ضد سرطان برای شنبلیله و خواصی چون ضد التهاب، ضد ویروس و میکروب، آنتی اکسیدان، ضد سرطان و محافظ کبد برای شیرین بیان و اثرات ضد میکروب و ضد قارچ و آنتی اکسیدان و کاهنده قند خون برای دارچین نشان داده شده است.
موارد مصرف:
تقویت کننده متابولیسم پایه .
نحوه و مقدار مصرف فرآورده:
یک قاشق چای خوری بعد از غذا، 2 تا 3 بار در روز .
عوارض جانبی:
با مقدار و نحوه صحیح مصرف عوارض جانبی خاصی مشاهده نشده است.
منع مصرف و احتیاط های لازم:
– درگرم مزاجان و بیماریهای ناشی از گرمی با احتیاط مصرف شود.
– درصورت بروزآلرژی یا حساسیت پوستی مصرف آن قطع گردد.
– دور از دسترس اطفال نگهداری شود.
مصرف در دوران بارداری و شیردهی:
مصرف در دوران بارداری ممنوع است ، در مورد دوران شیردهی اطلاعات کافی در دسترس نمی باشد.
شرایط نگهداری:
در جای خشک و خنک نگهداری شود.
بسته بندی :
بسته حاوی پودر 5±70 گرمی .
منابع:
- مؤمن حسینی م. تحفه حکیم مؤمن. چاپ اول. تهران:مؤسسه نشر شهر، 1386، ص 157، 192، 263.
- محمد حسین بن محمد هادی عقیلی علوی شیرازی( عقیلی خراسانی)، مخزن الادویه، انتشارات راه کمال با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، 1387.ص 334، 480، 377 .
- شیخ الرئیس ابوعلی سینا، قانون در طب، جلد دوم، تهران: انتشارات سروش، 1370 . ص 115، 245 .
- Amin, Amr, et al. “Chemopreventive activities of Trigonella foenum graecum (Fenugreek) against breast cancer.” Cell biology international 29.8 (2005): 687-694.
- Kaviarasan, Subramanian, et al. “Fenugreek (Trigonella foenum graecum) seed extract prevents ethanol-induced toxicity and apoptosis in Chang liver cells.” Alcohol and alcoholism 41.3 (2006): 267-273.
- Satheeshkumar, N., et al. “Acetylcholinesterase enzyme inhibitory potential of standardized extract of Trigonella foenum graecum L and its constituents.” Phytomedicine 17.3 (2010): 292-295.
- Shan, Bin, et al. “Antibacterial properties and major bioactive components of cinnamon stick (Cinnamomum burmannii): activity against foodborne pathogenic bacteria.” Journal of Agricultural and Food Chemistry14 (2007): 5484-5490.
- Asl, Marjan Nassiri, and Hossein Hosseinzadeh. “Review of pharmacological effects of Glycyrrhiza sp. and its bioactive compounds.” Phytotherapy Research6 (2008): 709-724.
- Chase, Celtina K., and Cydney E. McQueen. “Cinnamon in diabetes mellitus.” American Journal of Health-System Pharmacy10 (2007): 1033-1035.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.