Effects Of Saffron (Crocus Sativus Linn) Supplementation On Happiness And Quality Of Life In Healthy Adults: A Randomized Double Blind Clinical Trial, 2023

اثرات مکمل زعفران (Crocus Sativus Linn) بر شادی و کیفیت زندگی در بزرگسالان سالم: یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور

Mohsen-Keyhan Soltani , Jamal Shams , Farzaneh Ghaffari , Fatemeh Alijaniha , Mohsen Naseri

چکیده

پیش زمینه: زعفران یک ادویه و داروی گیاهی شناخته شده است که فواید سلامتی و اثرات درمانی آن به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین خواص آن در نشاط آور بودن و تقویت کننده قدرت مغز در طب ایرانی مورد تاکید قرار گرفته است. از آنجایی که مطالعات اندکی در مورد اثرات زعفران در افراد سالم انجام شده است، این مطالعه در صدد است تا اثرات زعفران را بر ارتقای شادی و کیفیت زندگی بزرگسالان سالم ارزیابی کند.

مواد و روش­ ها: 52 بزرگسال سالم به طور تصادفی به دو گروه به نسبت مساوی تقسیم شدند. 75 میلی گرم پودر زعفران برای گروه های مداخله 2 بار در روز به مدت 2 هفته تجویز شد و گروه دیگر دارونما دریافت کردند. نمرات پرسشنامه شادکامی آکسفورد (OHQ) و نمرات 36 سوالی فرم کوتاه (SF-36) به عنوان معیارهای پیامد مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین دمای بدن، فشار خون، ضربان قلب و تعداد تنفس آنها مقایسه شد.

نتایج: 50 بیمار مطالعه را تکمیل کردند. دو گروه از نظر خصوصیات دموگرافیک و سلامت روان با پرسشنامه سلامت عمومی 28 سوالی (GHQ-28) مشابه بودند. پس از مداخله، تفاوت معناداری بین دو گروه از نظر متغیرهای پرسشنامه SF-36 مشاهده نشد. اگرچه نمرات پرسشنامه شادکامی در هر دو گروه به طور معناداری بهبود یافت، اما تفاوت بین گروه زعفران و دارونما ناچیز بود. علاوه بر این، تغییرات فشار خون، دمای بدن، ضربان قلب و تعداد تنفس در داخل و بین گروه‌ها تفاوت معنی‌داری نداشت.

نتیجه ­گیری: این مطالعه نشان داد که مصرف روزانه 0/15 گرم زعفران به مدت دو هفته در افراد سالم، کیفیت زندگی و نمرات شادی آنها را نسبت به گروه دارونما تغییر نداد. این دوز زعفران به خوبی بدون عوارض جانبی جدی تحمل شد.

Abstract

Background: Saffron is a well-known spice and herbal medicine whose health benefits and therapeutic effects have been widely studied. Also, its properties in exhilarating and boosting brain power have been emphasized in Persian medicine. Since few studies have been performed on the saffron effects in healthy people, this study intends to evaluate its effects on promoting happiness and quality of life in healthy adults.

Material and Methods: Fifty-two healthy adults were randomly allocated to two groups in an equal ratio. 75 mg saffron powder was prescribed for intervention groups twice a day for two weeks, and the other group received a placebo. The Oxford happiness questionnaire (OHQ) and 36-item Short Form Survey (SF-36) scores were evaluated as outcome measures. Also, their body temperature, blood pressure, heart rate and respiratory rate were compared.

Results: Fifty patients completed the study. The two groups were similar in demographic characteristics and mental health assessed by 28-item General Health Questionnaire (GHQ-28). After the intervention, no significant difference was observed between the two groups in terms of the SF 36 questionnaire variables. Although the happiness questionnaire scores in both groups improved significantly, the difference between the saffron and placebo groups was insignificant. Moreover, changes in blood pressure, body temperature, heart rate, and respiratory rate were not significantly different within and between groups.

Conclusion: The study showed that daily consumption of 0.15 g of saffron for two weeks in healthy individuals did not change their quality of life and happiness scores compared to the placebo group. This dose of saffron was well tolerated without any serious adverse effects.

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن