شربت وردیبل فرآوردهای برگرفته از طب سنتی ایران است که از نسترن[۱] به روش علمی تهیه و فرموله شده است.
ترکیبات مهم: میوه گل نسترن دارای ترکیبات مهمی نظیر گالاکتولیپید با خاصیت ضدالتهابی، ویتامین E، ترکیبات فنولی، لیکوپن، لوتئین و سایر ترکیبات مفید و مغذی است.
آثار فارماکولوژی و مکانیسم اثر: بر اساس منابع طب سنتی طبیعت آن در دوم سرد و خشک است. طبق این منابع میوه نسترن میتواند برای تقویت قلب، کبد، معده، کلیه و رفع برخی انواع اسهال و نیز تقویت لثهها مفید باشد.
در مطالعات جدید اثرات مفید بسیاری برای میوه گل نسترن گزارش شده است: اثرات آنتیاکسیدان، اثرات ضد دردی و تقویت کننده سیستم ایمنی. این مطالعات همچنین به این فرآورده به عنوان یک غذای فراسودمند نگاه ویژهای دارد.
موارد مصرف: تقویت عمومی بدن، کمک به درمان کم خونی، تقویت کبد، بهبود اسهال صفراوی.
نحوه و مقدار مصرف فرآورده: یک قاشق غذاخوری در نصف استکان آب حل شده، نیم ساعت بعد از غذا میل شود. تا روزی سه بار قابل استفاده است.
عوارض جانبی: در دوزهای درمانی توصیه شده عارضه خاصی در منابع گزارش نشده است.
منع مصرف و احتیاطهای لازم: در صورت بروز حساسیت به فرآورده، مصرف قطع و با پزشک مشورت شود.
مصرف در دوران بارداری و شیردهی: مصرف در دوران بارداری و شیردهی منعی ندارد.
احمد رضایی –
خیلی خوبه