حنا و فوایدش در طب سنتی

فواید حنا
حنا از جمله بهترین محصولات در طب سنتی است که از گذشته تا کنون مورد توجه قرار گرفته و به بهترین شکل روی سلامتی افراد موثر واقع شده است. حنا در طب سنتی، خشک و کمی سرد بوده و مصرف خوراکی یا موضعی دارد، بر این اساس در حفظ سلامتی افراد موثر واقع می‌شود. جالب است بدانید که این ماده به عنوان رنگ طبیعی مورد استفاده قرار گرفته و موجب تقویت مو شد و عطری خوشبو دارد، همچنین برای رفع بوی بد پا، کاهش تب و … کاربردی عمل کرده است. این ماده با توجه به ساختار منحصر به فردی که دارد طرفداران بسیار زیادی داشته و توانسته با کمترین عوارض جانبی به تقویت مو و پوست یاری برساند.

حنا برای موخوره

از جمله مهمترین فواید این گیاه را باید خاصیت نرم کنندگی و محافظتی آن به حساب آوریم که مانع ایجاد موخورده می‌شود. نکته مثبتی که در مورد این ماده وجود دارد این است که به کراتین موجود در مو متصل شده و ساقه آن را تقویت می‌کند. همچنین ساقه را محکم کرده در نتیجه از شکافته شدن آن جلوگیری خواهد کرد. به صاف شدن لایه بیرونی مو یاری رسانده و به همین دلیل از به وجود آمدن موخوره جلوگیری خواهد کرد.

حنا برای موی خشک

در صورتی که دارای موی خشک هستید این گیاه گزینه مناسبی برای مصرف به شمار می‌رود و از خشکی جلوگیری می‌کند. بدین ترتیب در صورتی که به دنبال شامپوی مناسب برای موهای خشک هستید از محصولاتی استفاده کنید که دارای حنا هستند. این ماده آبرسانی طبیعی بوده و به درخشندگی مو نیز یاری می‌رساند. در صورتی که تمایل دارید از حنا برای موی خود استفاده کنید بهتر است آن را با محصولاتی چون ماست، تخم مرغ، عسل و روغن زیتون مخلوط کنید و به طور منظم این ترکیبات را روی سر خود بزنید.

حنا برای پوست

از مهترین فواید حنا در طب سنتی باید به درمان بیماری‌های قارچی اشاره کنیم، همچنین حنا دردهای روماتیسمی را کاهش داده و سردرد را تسکین می‌دهد. این گیاه خاصیت ضد التهابی و ضد باکتری داشته و از گرفتگی عضلات جلوگیری می‌کند. خنک کننده بدن بوده و به کاهش گرمای بدن یاری می‌رساند، علاوه بر این به حذف باکتری‌ها و قارچ نیز یاری می‌رساند. با توجه به خاصیتی که دارد به منظور درمان جوش و آکنه نیز مفید عمل کرده و خاصیت روشن کنندگی پوست را به دنبال دارد. حنا رطوبت پوست را بالا برده و بر این اساس از خشکی و خارش پوست جلوگیری کرده است.

رفع بوی بد پا با حنا

حنا به دلیل خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی که دارد به منظور رفع عرق بوی بد پا موثر در نظر گرفته شده است. همچنین خمیر حنا برای خنک کنندگی پا کاربردی عمل می‌کند، به این ترتیب باید آن را روی پا مالیده و پس از گذشت زمانی معادل با 30 دقیقه پا را با آب گرم بشویید. این گیاه به نرم شدن پوست یاری رسانده و از التهاب و خارش آن جلوگیری می‌کند. برای حمام پا با حنا مقداری از پودر حنا را با آب گرم مخلوط کرده و پای خود را 15 الی 20 دقیقه درون آن قرار دهید.خواص حنا

تنظیم قائدگی بانوان با حنا

از قدیمی‌ترین گیاهانی که همواره برای تنظیم زمان قائدگی بانوان مورد استفاده قرار می‌گیرد باید به حنا اشاره داشته باشیم، این گیاه به رفع عدم قاعدگی و یائسگی زودرس یاری می‌رساند. به این ترتیب برای تنظیم زمان قاعدگی به مدت سه شب و یک شب در میان روی سر خود حنا بگذارید. پس از انجام این کار ادرار شما تغییر رنگ داده و مشکل برطرف می‌شود. این داروی گیاهی به تصفیه خون پرداخته و این مشکل را برطرف خواهد کرد.

کاهش درد آرتریت با حنا

همانطور که پیش‌تر اشاره شد این داروی گیاهی در طب سنتی خاصیت خنک کنندگی دارد به همین دلیل هم درد آرتریت و آرتروز را بهبود می‌بخشد. به این منظور حنا را روی کف دست قرار دهید تا روی اعصاب اثر گذاشته و موجب کاهش التهاب شود. این موضوع نه تنها موجب کاهش درد می‌شود بلکه عملکرد کلی بدن را نیز بهبود بخشیده و در این زمینه عملکرد فوق العاده‌ای از خود نشان داده است. گردش خون را بهبود بخشیده و به تسکین دردهای عضلانی نیز یاری می‌رساند.

تقویت ناخن با حنا

از جمله مهمترین فواید حنا در طب سنتی باید به تقویت ناخن و افزایش رشد آن اشاره داشته باشیم، همچنین ضخامت ناخن را افزایش داده و بدین ترتیب از شکستن یا ایجاد شکاف در لبه‌ها جلوگیری کرده است. به این منظور حنا را با آب یا آبلیمو ترکیب کرده و خمیر بدست آمده را روی ناخن و پوست اطراف آن بمالید، سپس 30 دقیقه الی 1 ساعت صبر کنید و با آب گرم دست خود را بشویید. این فرآیند به مرور زمان موجب تقویت ناخن شده و بافت آن را بهبود می‌بخشد.

سم زدایی بدن با حنا

حنا به طور غیر مستقیم موجب سلامتی طحال و کبد شده و سموم را از بدن پاک می‌کند. بر این اساس برگ حنا را در آب بخیسانید و سپس آن را بنوشید. همچنین این گیاه فشار را کاهش داده و از ایجاد پلاکت در خون جلوگیری می‌کند. در نتیجه عملکرد بدن را بهبود بخشیده و از طیف وسیعی از بیماری‌ها پیشگیری کرده و حتی مانع بروز بیماری‌های قلبی-عروقی می‌شود.

رفع جوش دهان

جالب است بدانید که از حنا به منظور رفع جوش دهان استفاده می‌شود، بر این اساس باید برگ آن را دم کرده و سپس آب حاصل را درون دهان غرغره کنید. همچنین خوردن مقدار کمی از برگ حنا از بیماری‌هایی چون سنگ کلیه، سختی ادرار، یرقان و … جلوگیری کرده و بدین ترتیب سطح سلامتی بدن را به بهترین شکل ارتقا خواهد بخشد و درد بدن را به طور موثری کاهش خواهد داد.
همچنین بخوانید: داروی ضد اضطراب گیاهی

فایده حنا برای عفونت زنانه

در طب سنتی حنا به منظور رفع عفونت زنانه مورد استفاده قرار می‌گیرد، حنا اندام زنان را تقویت کرده و از ایجاد رطوبت اضافه جلوگیری می‌کند. جالب است بدانید که این داروی گیاهی فعالیت مغز را بهبود بخشیده بدین ترتیب مانع سردی و بلغم شده و به کاهش رطوبت مضر در بدن می‌پردازد. خاصیت ضد قارچ و باکتریایی این مادهاز عفونت‌های انگلی و قارچی جلوگیری کرده و یک درمان خانگی موثر به حساب می‌آید. بهتر است به منظور بهرمندی از آن با پزشک متخصص صحبت کرده و از او مشاوره دریافت کنید.

کاهش تب با حنا

در برخی از فرهنگ‌ها کاهش تب با حنا رواج دارد، این داروی گیاهی خاصیت خنک کنندگی داشته به همین دلیل دمای بدن را کم می‌کند. به منظور بهرمندی از آن می‌توانید خمیر حنا را با آب ولرم مخلوط کرده و آن را روی پیشانی، کف دست و پا بزنید. در این قسمت از بدن رگ‌های خونی وجود دارد در نتیجه بدن سریع‌تر خنک خواهد شد. در این زمینه دقت داشته باشید که به حنا حساسیت نداشته باشید، این روش یک مکمل درمانی است بر این اساس نمی‌توان نمی‌تواند برای درمان اصولی جایگزین مناسبی به حساب آید و بهتر است با پزشک متخصص صحبت کنید.حنا

عوارض جانبی حنا

حنا علاوه بر مزایای بسیار زیادی که دارد ممکن است نسبت به وضعیت سلامتی هر فرد عوارضی را به دنبال داشته باشد که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
  1. شایع‌ترین عارضه در این زمینه حساسیت پوستی است که با خارش، قرمزی، تورم و تاول همراه می‌باشد. پیش از اینکه از این داروی گیاهی استفاده کنید حتما آن را تست کنید.
  2. تیره شدن پوست در نواحی خاصی از بدن یکی از مهمترین عوارض بهرمندی از حنا است، در نتیجه ممکن است در برخی از قسمت‌های پوست لکه‌های تیره مشاهده کنید.
  3. در برخی از موارد مشاهده شده که گرد و غبار حنا ممکن است موجب مشکلات تنفسی شود، این موضوع منجر به سرفه و عطسه مکرر خواهد شد.
  4. در هنگام استفاده از حنا حتما به تداخل آن با داروهای خاص دقت داشته باشید تا مشکلی ایجاد نشود، به همین دلیل باید با دندانپزشک مشورت کرده و اطلاعات مورد نیاز را بدست آورید.
بدین ترتیب با توجه به موارد اشاره شده در صورتی که تمایل دارید تا از حنا استفاده کنید آن را با استفاده از آب یا آبلیمو رقیق کنید تا خاصیتش کاهش پیدا کند. همچنین بهتر است از دستکش استفاده کنید تا با تمامی قسمت‌های پوست در تماس نباشد. مقدار کمی از آن را روی بخش کوچکی از پوست قرار دهید، پس از 24 ساعت اگر دچار حساسیت نشدید می‌توانید مطمئن شوید که به حنا حساسیت نداشته و می‌توانید به راحتی به منظور درمان از آن استفاده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا